Ανακοινωση για την υποψηφιοτητα μου

Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά όταν ο κύριος Καμιζής μου ζήτησε να κατέβω υποψήφια με την Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας για τις εκλογές της 7η Νοεμβρίου. Δεν είχα ξανά ασχοληθεί με την πολιτική στην Ελλάδα, αλλά ήμουν γεμάτη ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά για το καλό του τόπου μας. (Παρ’όλο που είμαι Αγγλίδα οπωσδήποτε θεωρώ την Ερμιονίδα τόπο μου μετά από δεκαπέντε χρόνια που ζω και εργάζομαι εδώ με την οικογένεια μου στο σπίτι μας.)

Πριν έρθω στην Ελλάδα ήμουν μέλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας (όπως είναι άλλωστε οι γονείς μου), ενεργό μέλος του κινήματος ειρήνης (CND – Campaign for Nuclear Disarmament), και επίσης συμμετείχα σε φιλοζωικές οργανώσεις. Σαν δημότης τότε μιας μικρής επαρχιακής πόλης περίπου του μεγέθους του Κρανιδίου, γνωρίζω επίσης τους αντίστοιχους θεσμούς και πιστεύω πως αυτό μου δίνει μια ‘άλλη συγκριτική ματιά’ όσον αφορά τα δημοτικά θέματα.

Δυστυχώς όμως μετά από ένα λάθος όσον αφορά τους εκλογικούς καταλόγους δεν θα μπορέσω τελικά να κατέβω υποψήφια. Πριν από δύο χρόνια περίπου είχα γραφτεί στον εκλογικό κατάλογο για να μπορώ να ψηφίσω αλλά φαίνεται πως ήμουν γραμμένη μόνο για ψηφισω στις Ευρωεκλογές και όχι στις Δημοτικές.

Έχω στεναχωρηθεί που δεν θα μπορέσω να είμαι υποψήφια αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι στο πλευρό της παράταξής μας και του Κύριου Καμιζή. Η προσπάθεια για ένα καλύτερό μέλλον για το τόπο μας, για καθαρό περιβάλλον, για την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, για καλύτερα σχολεία και γιατρική περίθαλψη δεν γίνεται μόνο μέσω των δημοτικών και τοπικών συμβουλείων. Εάν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον πρέπει όλοι οι δημότες της Ερμιονίδας να συνεισφέρουμε στον αγώνα αυτό – είτε σαν σύμβουλοι είτε σε τοπικές οργανώσεις, είτε σαν απλοί πολίτες.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικη. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s