Θετική η πρώτη συνάντηση Ρομά με τον δήμαρχο Κρανιδίου

Κάποιες μητέρες στο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Χελίου θελήσαμε να βοηθήσουμε τα Ρομα παιδιά που πηγάινουν στο σχολείο. Μαζί μας και μια ακόμα κυρία από το Κρανίδι που εδώ και χρόνια ασχολείται με τα προβλήματα τους. Στη προσπάθεια μας αυτή γνωριστήκαμε με τις οικογενειες των παιδιών.

Ετσι όταν μας ζήτησαν να τις βοηθήσουμε να έρθουν σε επαφή με το δήμαρχο Κρανιδίου για να μιλήσουν μαζί του για τα προβληματά τους, έκλεισα ένα ραντεβού με το Δημαρχο και μαζι  με τρεις εκπροσώπους Ρομα πήγαμε και δύο από εμάς για να ακούσουμε τι είχανε να πουν.

Η συναντηση αυτή έγινε την Δευτέρα 17 του μηνος στις μια η ώρα στο δημαρχείο. Ο δημαρχος ήταν πολύ θέτικος, ανθρώπινος και τους υποσχεθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο πλαίσιο του νόμου. Συζητήσανε για την ανάγκη να βρεθεί ένας μόνιμος, νόμιμος χώρος εγκατάστασης και ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Επίσης είπαν πως μια άμεση ανάγκη τους είναι το νερό. Στο τέλος ευχαρίστησαν το δημαρχο για τη κατανοησή του στα προβλήματα τους.

Με έκπλήξη διάβασα στο blog της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας ένα άρθρο που παρουσιάζει την συνάντηση της Δευτέρας με τον δήμαρχο σαν ενέργεια της ίδιας της Παρέμβασης. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό μιας και εγώ χώρις καμία επαφή με τη ΠΑΠΟΕΡ ή το ΔΣ της κάνονισα το ραντεβού της Δευτέρας για να μπορούνε οι Ρομα οι ίδιοι να μιλησουνε με το δήμαρχο.

Advertisements
This entry was posted in Ρομα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s